IK WIL AU-PAIR WORDEN, HOE WERKT DAT?

au-pair

Toen het vaststond dat ik naar Amerika zou vertrekken voor een jaar als Au-pair hebben al mijn familie en vrienden gewed dat ik binnen 2 weken weer terug zou zijn. Eng vond ik het zeker deze grote stap, maar dat het zo goed zou bevallen dat ik er zelfs nog een jaar aanvast heb geplakt had ik zelf ook nooit verwacht.

au-pair

Ik droomde al jaren over Amerika, ik bedoel je ziet Amerika in bijna alle films. Hoe kun je dan niet verliefd worden op een land zo divers en prachtig?
Ik kende het Au-pair programma via Activity International en heb hiervan de brochure aangevraagd waarin enorm veel informatie staat wat je kunt verwachten. Na het lezen van deze brochure was ik verkocht en heb ik mij aangemeld, dit is wat ik wil!

au-pair

Hoe gaat het in zijn werk? 

Na het aanmelden bij Activity International ben ik uitgenodigd voor een orienterend gesprek en op dat moment is alles in gang gezet en stond ik ingeschreven bij Aupair in America. Ik moest een boekwerk aan formulieren invullen met allerlei informatie over mijzelf,  mijn ervaringen met kinderen, een brief naar de toekomstige gastouders, een filmpje van mezelf enzovoort. Dit alles duurde bij mij zo’n 3 maanden voordat alle documenten (echt heel veel) waren goedgekeurd. Vanaf dat moment staat je profiel online en kunnen hostfamilies je profiel bekijken. Ik kreeg een aantal berichten van families in de komende weken maar niets waar ik enthousiast van werd. Ik wist toen ook nog niet dat bijna heel Amerika een Au-pair heeft en was bang dat ik geen gezin kon vinden. Ik ging veel te snel in zee met een gezin die ik twee keer gesproken had via de telefoon met heel gebrekkig engels (skypen kon niet want ze waren op vakantie) en omdat ik zo snel mogelijk wilde vertrekken ben ik akkoord gegaan met dit gezin . Na het akkoord gaat alles heel snel, je vraagt een visum bij het consulaat aan,  je vlucht word geregeld en je krijgt informatie doorgestuurd over je orientatie week in New York.
De orientatie is 4 dagen en daar zit je met zo’n 2 a 300 Au-pairs van over heel de wereld in een hotel. Daar heb je elke dag zo’n 9 uur lang uitleg over Amerika, het Au-pair leven, de verwachtingen enzovoort. Dit is enorm veel informatie en dit in combinatie met de reis en de taal die je 24/7 hoort en spreekt is erg vermoeiend. Daarna was het dan eindelijk tijd om uitgeput te vertrekken naar mijn nieuwe familie.


au-pair

au-pair

Het Au pair leven

De eerste paar weken kosten enorm veel energie. Je leert het gezin kennen, probeert de taal onder de knie te krijgen en blijft overal enorme cultuur shocks van krijgen. Nederland is maar een klein bescheiden landje en in Amerika moet alles groot, groter, grootst over de top. Dat is enorm wennen maar super leuk!
Wat je taken zijn is per gezin enorm verschillend, in het eerste gezin  runde ik het hele huishouden en moest ik de hele dag op 3 kleine kinderen passen die nog niet naar school gingen. Dit was op het platteland een uurtje van Chicago met geen andere Au-Pairs in de buurt en niets in de omgeving te doen. Dit was dan ook niet wat ik mij inbeelde om mijn jaar door te komen dus besloot ik in re-match te gaan. Dit houd in dat je twee weken de tijd krijgt om een nieuw hostgezin te vinden. Gelukkig vond ik al heel snel een nieuw gezin in San Francisco en kon ik meteen vertrekken. Dit was ”the life” dat ik bedoelde. Het gezin bestond uit twee jongens die beiden al naar school gingen gedurdende de dag en met de ouders had ik een enorme klik. In de omgeving waren enorm veel Au-pairs en hey het is California! Het jaar vloog om maar ik was nog lang niet klaar met Amerika dus besloot ik er een jaar aanvast te plakken. Ik wilde dit jaar graag doorbrengen aan de ”East coast”. Zo vond ik een soortgelijk gezin in Washington DC welke ook enorm klikte en heb ik daar mijn tweede jaar doorgebracht.

au-pair

au-pair

Je woont bij de familie in huis en krijgt een eigen slaapkamer, badkamer, in de meeste gevallen een eigen auto, een telefoon en een creditcard voor uitjes met de kinderen en de boodschappen.
Het is normaal dat de hostfamilies schoonmakers in dienst hebben die één of twee keer per week langskomen. Wel word er verwacht dat de Au-pair het huis netjes houd.
Omdat je in hetzelfde huis woont is het wel eens lastig je werk en prive gescheiden te houden. Nadat ik vrij was at ik s’avonds altijd nog dinner met het gezin en sprong ik met de kinderen voor een filmpje. Ik vond dit leuk maar sommige Au-pairs hebben hier moeite mee omdat ze dan niet het idee hebben ooit vrij te zijn.
Als de familie op vakantie gaat mag je ervoor kiezen mee te gaan of zelf te reizen. Ikzelf koos er altijd voor om mee te gaan omdat ik het te leuk vond met de kinderen en de ouders. Je kiest natuurlijk voor de Amerikaanse levenstijl.

au-pair

au-pair

Het avontuur van Au Pair zijn heeft alleen maar leuke kanten! Je bouwt een band op met een hele andere familie, een andere cultuur, nieuwe vrienden en zoveel kansen om zoveel mogelijk van Amerika te kunnen zien! Het wordt de tijd van je leven! Het heeft natuurlijk ook nadelen, maar dat hoort bij elk avontuur. Je zult je familie gaan missen en in mijn geval een aantal bruiloften van goede vriendinnen.

au-pair

Terugkomen in Nederland is ook weer een enorme cultuur schok en geloof me die is pittig!
Je realiseert je hoe alles en iedereen hier heeft stil gestaan en hoeveel je zelf bent veranderd.
Ik heb een enorme persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Ik durf meer, ben veel socialer geworden, en heb het idee dat ik de wereld aankan. En ik weet dat ik dat nooit doorheb kunnen maken als ik thuis was gebleven. Zo ontzettend bijzonder.
Ja, ik ben ontzettend trots op mezelf. Alle mensen die ik hier heb mogen ontmoeten, ik zal ze nooit vergeten. Alle vriendschappen die ik hier vor het leven heb gemaakt, ik zal ze voor altijd dankbaar zijn. Alle bijzondere mogelijkheden die ik hier heb gehad, het zal me voor altijd bijblijven.

au-pair
au-pair

au-pair

Ik hoop je met dit artikel enthousiast te hebben gemaakt want ik raad iedereen aan dit avontuur mee te maken!
Neem gerust een kijkje op mijn website onder het kopje Au-pair in America voor de te gekke reizen en avonturen die ik heb mee mogen maken.

Voor meer informatie en brochures over Au-pair in America verwijs ik je naar de websites Activity International en Aupair in America.

Geef een reactie

CommentLuv badge