SANTORINI // GRIEKENLAND

Santorini

Type in google ”de mooiste Griekse eilanden” en je zult vinden dat elke website Santorini op nr. 1 heeft staan. Niet zo gek ook met de witte dorpjes op de hoge rotsen, kerkjes met blauwe koepeltjes, zwarte lavastranden en de geweldige zonsondergangen.

Ons hotel La Mer Deluxe Spa en Resort bevind zich in de touristische badplaats Kamari aan de oostkust. De oostkant van het eiland is vlak en heeft vooral zwarte zandstranden. Het westen bestaat uit hoge kliffen met daarop de beroemde dorpjes Oia en de hoofdstad Fira welke je terug kunt vinden op menig ansichtkaart en  waar je de wereldberoemde zonsondergangen kunt aanschouwen.

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

De dag na aankomst zijn wij naar de welkomstmeeting van ons hotel geweest waar ons meer verteld werd over het eiland en de excursies. Hier hebben wij meteen een excursie geboekt die zo’n beetje alles in één had. Zo werden wij s’ochtends opgehaald met de bus om naar de boot gebracht te worden. De eerste stop die wij maakten was naar de vulkaan Nea Kamina.
Dit was nog een flinke klim van zo’n 30 minuten in de hete zon en helaas vond ik dit best tegenvallen (of ik had hele andere verwachtingen van hoe een vulkaan er van binnen uit zou zien). Om af te koelen van de klim was het volgende op het programma ”de hot springs”.
Omdat de boot daar zelf niet komen kan, moesten we hier zelf nog een flink stuk naartoe zwemmen. Afkoelen deden we zeker want ik denk dat het water nog geen 5 graden was, des te dichter je bij de hot spring kwam des te warmer het gelukkig werd.
Het water in de hot spring is oranje achtig van de zwavel van de vulkaan (gelukkig maar dat ik een zwarte bikini aan had want Jesse zijn blauwe zwembroek konden we weggooien van de oranje vlekken). De tour vervolgde zich naar het eilandje Theressia (een kleiner eiland van Santorini met zo’n 300 inwoners waar we de tijd kregen om te lunchen.
De laatste stop van de dag was naar het schilderachtige dorpje Oia voor de wereldberoemde zonsondergang. De boot meerde aan bij de haven en vanaf daar kon je kiezen om de steile trappen helemaal naar boven te pakken of met een ezel naar boven te gaan. Wij hebben gekozen voor de ezel omdat het bloody hot was en het ons een leuke ervaring leek. Ik denk dat ik 10 jaar van mijn leven kwijt ben door de angst. Nooooit meer! De ezels liepen zo dicht langs te kliffen en liepen zo snel die hoge treden op dat ik er geen seconde heb van kunnen genieten.
Zo blij dat ik weer op mijn benen stond!
Het dorpje Oia is prachtig om doorheen te lopen, de mooiste foto’s te maken en de zonsondergang te bewonderen.

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

Santorini

Om naar Red beach te gaan hebben we een quad gehuurd en zijn we het eiland rondgetourd. Om bij Red beach te komen moet je langs rotsen klimmen waar ook een bord hangt ”No entry, danger of landslides”. Toch gaan alle touristen hier op het strand liggen.

Santorini

Santorini

Santorini

De hoofdstad van Santorini is Fira. Als je met een cruise of boot aankomt in de haven kun je er voor kiezen de bijna 600 traptreden omhoog te klimmen, via de rug van een ezel of door de kabelbaan te nemen. s’Avonds is het erg leuk wandelen door de talloze doolhofachtige smalle straatjes en steegjes.

Santorini
Santorini
Santorini

Wij zijn hier de eerste week van het seizoen geweest van 26 april tot 3 mei. Overdag was het heerlijk warm maar s’avonds stond hier veel wind en werd het best koud. Ik vond het al aardig druk voor de eerste week en kan me indenken dat je hier in het hoogseizoen over de hoofden loopt in de stadjes en in de rij moet voor een foto op een leuk plekje. Ook zal het minder fijn zijn in de super hitte door de straatjes en vele trappen te lopen. Santorini is ook zeker geen party eiland en hier zul je dan ook geen ladingen feestende jongeren tegenkomen. Ook voor kleine kinderen is dit eiland geen ideale plek. Het meest voorkomend is dan ook stelletjes die hier komen voor de romantiek en honeymooners.

Enthousiast geworden over dit adembenemende eiland?  Boek dan je tickets via Transavia met gunstige vluchttijden en prijzen om je vakantie goed te starten! Kijk op de website vanaf waar en wanneer vluchten naar Santorini vertrekken.

Geef een reactie

CommentLuv badge