TIJUANA // MEXICO

tijuana

San Diego ligt op de grens van Mexico. Met nog een dag in San Diego dachten we die goed te kunnen benutten in Tijuana, Mexico. Dachten we..

Bizar dat op een paar kilometer van San Diego je in een totaal andere wereld terechtkomt. We reden de grens tegemoet en parkeerden daar onze auto. We hadden namelijk de tip gekregen om te voet de grens over te gaan, met de auto zou je uren in de rij komen te staan als je terug wilde.

Tijuana staat bekend als een crimineel stadje, overigens is het wel heel aantrekkelijk voor toeristen vanuit de USA. We werden in het centrum afgezet en kozen hier een restaurantje uit om eens echt Mexicaans te eten. We kregen tafels vol, en alles was verrukkelijk. We liepen het straatje uit, bekeken wat winkeltjes, kochten wat souvenirs en besloten om terug te keren naar Santa Barbara. Dat liep dus niet zoals bedoeld.

Benauwd momentje

Eenmaal bij de grens stond er een looprij van drie uur van bijna alleen maar Mexicanen! Na een aantal minuten loopt er Mexicaan op ons af of we voor 5 dollar per persoon vooraan in de rij wilden komen te staan? Natuurlijk wilden we dat!
We werden in één of ander busje gedrukt met 50 graden voor een uur, daarna mochten we via een speciale lijn voordringen.

Bij de douane werden we tegengehouden, een van de meiden was verteld dat je op een Californisch rijbewijs terug kon komen in de USA. Niet dus! We mochten de grens niet over en werden naar een speciaal kamertje gebracht voor verhoor.
Eentje van ons had haar paspoort niet bij zich en moest in eerste instantie 600 dollar betalen om de US in te komen .
600 dollar had ze niet, dus was er nog maar 1 andere optie: Ik en de andere meid moesten 6 uur terug naar Santa Barbara rijden om haar paspoort te halen en weer brengen. Na heel veel gesmeek van onze kant belde de douanier zijn baas om in contact te komen met het Zweedse consulaat. Wonder boven wonder kreeg ze op confirmatie van het consulaat een enkele dag visa voor de USA!

Genoeg adrenaline voor een jaar, drie uur vastzitten op de grens.
Gelukkig konden we er na de tijd om lachen.

tijuana tijuana
tijuana
tijuanatijuana
DSCN3027

1 Comment

  1. Willkommen auf der Website für die Esta-Beantragung in die USA.
    http://www.usestaapply.com

Geef een reactie

CommentLuv badge