ZANZIBAR // TANZANIA

gopr0016

Als de ene vakantie er op zit, ben ik alweer druk bezig de volgende te bedenken en te plannen. In maart is het weer in Europa nog niet optimaal strandweer te noemen dus kozen we voor een reis buiten europa.

Een bestemming heb ik nooit in gedachten, en na wat rond surfen kwam ik Zanzibar tegen. Dit is een eiland net buiten de kust van Tanzania.
Ik had hier nog nooit van gehoord maar vond een top deal voor 16 dagen die ik niet kon afslaan.
Helemaal fijn is dat het hotel van een Nederlandse eigenaar is.
Mijn vriend is nog nooit in een land buiten de EU geweest dus voor hem was deze reis ook zeker ideaal.

Na het boeken lazen we echter pas dat in maart ook het regenseizoen zou aanbreken, vandaar dus die deal.  Van het weer checken dagen voor vertrek werden we ook niet echt vrolijk, er werd alleen maar bliksem en regen voorspelt.
Gelukkig is dit 100% meegevallen en hebben we een enkele keer een flinke bui van een paar minuten gehad.

img_2438

ZANZIBAR // TANZANIA

De voorbereiding

Zanzibar is een eiland en behoort tot het vaste land van Tanzania. Voor Tanzania heb je een visum nodig welke je bij de ambassade in Den haag kunt aanvragen, of op het vliegveld van Zanzibar kunt verkrijgen. We kozen voor het eerste omdat ik had gelezen dat je op het vliegveld uren in een rij komt te staan voor een visum. Ook zijn bepaalde inentingen verplicht en raden ze malaria pillen aan, in totaal hebben wij 3 inentingen gekregen.  Al met al voor het visum, de inentingen en de malaria pillen kijk je toch wel naar zo’n €150 aan extra kosten per persoon.

img_2339

gopr9264

Cultuurschok

Na een lange vlucht in een klein cityhopper vliegtuigje reden we s’avonds nog een uur naar ons resort. Onderweg keken we onze ogen uit hoe arm het hier was en hoe de mensen leefden. We vroegen ons af wat dit zou gaan worden.
Eenmaal aangekomen bij ons hotel werden onze zorgen weggenomen, we waren zojuist aankomen in paradise.

img_2404

img_2336

img_2402

ZANZIBAR // TANZANIA

ZANZIBAR // TANZANIA

Veilige excursies

Bij TUI hebben we de volgende morgen meteen al onze excursies geboekt. Ik had namelijk slechte verhalen gelezen over het boeken bij de ”beachboys”. Later in de vakantie hebben we dit wel een keer een gedaan toen we een dagje naar ”The rock” hadden gepland. We besloten met onze vakantie vrienden nog een keer te snorkelen in de buurt van ”The rock” en konden dit alleen via beachboys boeken. Het was goedkoop maar veilig vonden we het absoluut niet. Om ons heen waren veel hangjongeren in bootjes aan het drinken en lawaai te maken. Er bleef dan ook telkens iemand op de boot om op onze waardevolle spullen te letten
Achteraf was het dan ook dik waard om iets extra aan TUI te betalen en zo onze spullen veilig achter konden laten.

img_2470

gopr0262

Om mijn blog niet zo ellendig lang te maken qua tekst ga ik nog een blog post maken. Hier vertel ik mijn ervaringen en de excursies die je zeker op Zanzibar moet doen.
In het filmpje is al wel te zien wat voor moois we allemaal hebben mogen beleven op dit prachtige eiland.

ZANZIBAR // TANZANIA

Geef een reactie

CommentLuv badge